Vind hier je antwoorden op je vragen.

Hoe werkt het nieuwe inlogsysteem van de KNWU Campus?

In het najaar van 2023 is onze website vernieuwd waardoor informatie wellicht op een andere plek te vinden is. Door de aanpassingen heb je nu op onze website inzicht in jouw licentiepunten en scholingen.

Wat is de KNWU Campus?

De KNWU Campus is het platform voor iedereen die actief is in de sport als trainer-coach, bestuurder, ploegleider, soigneur, mecanicien, jury of volger.

Ik wil graag wielertrainer niveau 2 doen, kan dat nog?

Je kan deelnemen aan de gelijkwaardige opleiding KNWU Trainer 2. Hierin maak je kennis met de facetten van het training geven: didactisch, trainingstechnieken en trainingsvormen. Daarnaast wordt een klein deel coachen en begeleiden tijdens wedstrijden behandeld.

Ik zie de KNWU Trainer 3 er niet meer tussen staan. Kan ik toch starten?

De gelijkwaardige opleiding KNWU Trainer 3 wordt modulair aangeboden. Dit houdt in dat je middels een aantal modules, waar je deelkwalificaties haalt, uiteindelijk gekwalificeerd KNWU Trainer 3 wordt. Het eerste aanbod presenteren we op onze ‘aanbodpagina’. Hier staat bij de betreffende modules weergegeven dat het onderdeel is van een groter geheel: KNWU Trainer 3. Hiervoor geldt tevens dat deze in etappes wordt neergezet.

Daarnaast bieden we ten aller tijden een optie aan voor een ‘directe PVB’. Dit houdt in dat je jezelf bekwaam maakt als KNWU Trainer 3, met behulp van een praktijkbegeleider en leercoach. De theoretisch achtergrond zul je jezelf eigen moeten maken, binnen je netwerk.

Ik zie ‘resultaat’ staan bij de opleidingen, maar hoe moet ik dit interpreteren?

Per module of programma hanteert de opleidingsaanbieder verschillende criteria om het af te ronden. Sommige bijeenkomst worden alleen met ‘aanwezigheid’ , ‘diploma’ of ‘voldaan’ afgerond. Voor de meeste bijeenkomsten worden er bijscholingspunten toegekend. Lees bij de betreffende opleiding hoe dit wordt afgerond.

Hoeveel licentiepunten heb ik nodig om mijn licentie te behouden?

Je dient 12 punten in vier jaar tijd te behalen om je licentie te behouden. Lees hier meer over het bijscholingsbeleid.

Ik heb een andere vraag

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of om ideeën aan te dragen. Dit kan via campus@knwu.nl