Vind hier je antwoorden op je vragen.

Hoe werkt het nieuwe inlogsysteem van de KNWU Campus?

Begin 2021 is onze website vernieuwd waardoor informatie wellicht op een andere plek te vinden is. Door de aanpassingen heb je nu op onze website inzicht in jouw licentiepunten en scholingen, ook scholingen die eerst alleen in MijnKNWU te vinden waren. Je kunt hier bekijken wat er allemaal te vinden is in jouw profiel op de KNWU Campus. 

Wat is de KNWU Campus in bèta?

De KNWU Campus is het platform voor iedereen die actief is in de sport als trainer-coach, bestuurder, ploegleider, soigneur, mecanicien, jury of volger. Met ‘in bèta’ wordt er aangegeven dat we continu in ontwikkeling zijn. Enerzijds gericht op de behoefte van de doelgroep (aanbod wordt middels etappes en pilots opgezet) en anderzijds gelet op de actuele trends.

Waar is de Wieleracademie gebleven?

Afgelopen jaren vormden de NTFU en de KNWU samen de Wieleracademie voor trainersopleidingen. Na een gezamenlijke evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat de verschillen in visie en toekomstplannen te groot zijn. We zetten onze eigen opleidingen voort. Wil je meer over dit besluit lezen, klik dan hier.

Hoe verhoudt de KNWU Campus zich tot de Wieleracademie?

De NTFU en de KNWU zetten hun eigen opleidingen voort. Dit betekent dat de KNWU Campus in plaats van de Wieleracademie is gekomen. Daar waar de Wieleracademie specifiek voor trainers was, richten we ons nu tot trainer-coaches, bestuurders, ploegleiders, soigneurs, mecaniciens, juryleden en volgers.

Waar moet ik mijn Wieleracademie opleiding afronden?

Indien je nog een Wieleracademie opleiding aan het doen bent, rond je hem gewoon af met de richtlijnen van toen je bent begonnen. In principe rond je je opleiding af bij de bond waar je lid van bent. Beide bonden blijven dit diploma erkennen. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je contact met ons opnemen: campus@knwu.nl

Wat is mijn Wieleracademie diploma nog waard?

Zowel de NTFU als KNWU blijven de Wieleracademie diploma’s erkennen. Je Wieleracademie diploma heeft dus nog steeds dezelfde waarde.

Ik wil graag wielertrainer niveau 2 doen, kan dat nog?

Je kan deelnemen aan de gelijkwaardige opleiding KNWU Trainer 2. Hierin maak je kennis met de facetten van het training geven: didactisch, trainingstechnieken en trainingsvormen. Daarnaast wordt een klein deel coachen en begeleiden tijdens wedstrijden behandeld.

Ik zie de wielertrainer 3 er niet meer tussen staan. Kan ik toch starten?

De gelijkwaardige opleiding KNWU Trainer 3 wordt modulair aangeboden. Dit houdt in dat je middels een aantal modules, waar je deelkwalificaties haalt, uiteindelijk gekwalificeerd KNWU Trainer 3 wordt. Het eerste aanbod presenteren we op onze ‘aanbodpagina’. Hier staat bij de betreffende modules weergegeven dat het onderdeel is van een groter geheel: KNWU Trainer 3. Hiervoor geldt tevens dat deze in etappes wordt neergezet.

Daarnaast bieden we ten aller tijden een optie aan voor een ‘directe PVB’. Dit houdt in dat je jezelf bekwaam maakt als KNWU Trainer 3, met behulp van een praktijkbegeleider en leercoach. De theoretisch achtergrond zul je jezelf eigen moeten maken, binnen je netwerk.

Ik zie ‘resultaat’ staan bij de opleidingen, maar hoe moet ik dit interpreteren?

Per module of programma hanteert de opleidingsaanbieder verschillende criteria om het af te ronden. Sommige bijeenkomst worden alleen met ‘aanwezigheid’ , ‘diploma’ of ‘voldaan’ afgerond. Voor de meeste bijeenkomsten worden er bijscholingspunten toegekend. Lees bij de betreffende opleiding hoe dit wordt afgerond.

Hoeveel licentiepunten heb ik nodig om mijn licentie te behouden?

Je dient 12 punten in vier jaar tijd te behalen om je licentie te behouden. Lees hier meer over het bijscholingsbeleid.

Waarom moet ik een account aanmaken?

Dit heeft twee redenen: Er wordt een koppeling gemaakt met je kaderlicentie en we koppelen de bijscholingspunten aan je profiel.

Kan ik een factuur krijgen van mijn order?

Alle betalingen verlopen direct via de website (middels iDeal). Het is echter wel mogelijk om na het plaatsen van de order een factuur te ontvangen ten behoeve van jouw administratie. Een verzoek voor een factuur kun je sturen aan financien@knwu.nl, vermeldt in dit bericht altijd je ordernummer. Facturen worden aan het einde van de maand opgesteld en toegestuurd.

Ik heb een andere vraag

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of om ideeën aan te dragen. Dit kan via campus@knwu.nl